Zondag 22 Augustus 2021 Het Hoge Loo marathon

Vol Vol Vol…..Inschrijven is niet meer mogelijk.  

Na 2 x uitstel nu dan eindelijk wel hopelijk….

De Hoge Loo-Marathon voert ons weer door een prachtig stukje Drenthe, namelijk door de bossen bij Gees (gem.Coevorden) We beginnen de marathon nabij de Anne de Vrieshoek. (Plekje op de parkeerplaats) Hij was de schrijver van o.a Bartje. Mooi Drenthe ten top! Vervolgens lopen we door een prachtig landschap en langs een aardkundig monument: het Mekelermeer (zie onderaan de pagina of klik op deze link)
De marathon bestaat uit 5 ronden van ongeveer 8,4 km en gaat grotendeels over (semi) verharde fietspaden en een klein stukje bospad. Wil je liever minder kilometers lopen, ook dan ben je uiteraard van harte welkom.

Start: 9.00 uur met een limiet van 6 uur.

Start bij de parkeerplaats. Op de Mepperstraat afslaan Het Hoge Loo in en direct linksaf de parkeerplaats op.

Locatie in Google maps klik hier.

Verzorging dient een ieder zelf te regelen, we komen steeds weer terug over de parkeerplaats.

Kosten: We vragen een kleine bijdrage van 2 euro, deze graag ter plekke gepast te voldoen.

Aanmelden voor deze marathon vanaf  Donderdag 5 Augustus 18:00 middels onderstaande link. Maximaal 20 deelnemers. VOL = VOL. (Parkeerplaats is helaas niet groter)

Inschrijfformulier

Deelnemerslijst

 

Stukje geschiedenis:
Mekelermeer
Tussen Nieuw-Balinge en Gees ligt een zeer bijzonder gebied, het Mekelermeer. Zo op het eerste gezicht een gewoon Drents ven zoals vele andere, prachtig gelegen in het schaduwrijke bos van de boswachterij Gees.
Maar het Mekelermeer is meer dan een ven, het is een levend geschiedenisboek dat vertelt over een ijstijd, de eerste boeren en de tijd van ontginning en bosaanplant.
Het Mekelermeer is een ovale, open waterplas met een diameter van 200 tot 250 meter. Het heeft in het midden een waterdiepte van ongeveer 6 meter, maar onder de waterbodem ligt nog 6 meter meersediment. De totale diepte was dus ooit 12 meter.
Het Mekelermeer is een bijzonder mooi voorbeeld van een pingoruïne. Door zijn grote diepte heeft er nooit veenvorming plaatsgevonden. Het is dus ook nooit uitgeveend.
Hierdoor herbergt het in zijn sediment een onschatbaar aardkundig archief met informatie over een periode van meer dan 10.000 jaar.
Lees hier verder…

(Bron: Hunebednieuwscafe.nl)