Zaterdag 24 Juli 2021 De Witten Marathon – Assen

De Witten marathon (nabij Assen) is een kleinschalige marathon bestaande uit 5 rondes van ongeveer 8.44 km met een heen en weertje van en naar de parkeerplaats. Het parcours is geheel verhard.
De ronde start bij de Baggelhuizerplas, gaat via Witten langs camping Witterzomer richting Bovensmilde langs een militair oefenterrein om vervolgens weer in Witten te komen.

Starttijd: 9.00 uur met een limiet van 6 uur.

Max 20 deelnemers.

Verzorging dient een ieder zelf te regelen, we komen steeds weer terug over de parkeerplaats.

Inschrijving vanaf vrijdag 9 juli 18:00 middels onderstaande link.
Inschijven 

Kosten 2 euro, graag ter plekke contant.

Deelnemers

Aanrijroute
Vanaf de A28 afslag 33, richting Europaweg-Zuid.
Vanaf de Europaweg-Zuid neem je de afslag Witten, je rijdt nu op de Witterhoofdweg. Na ongeveer 1.5 km neem je de afslag naar rechts, je rijdt nu het recreatiegebied Baggelhuizen op.
Weg vervolgen naar het bord strandkiosk 900 meter. (zie foto’s) Daar kun je parkeren.  De parkeerplaats direct links voorbij het bord, dus niet naar de parkeerplaats bij de kiosk. 

Stukje info over Witten:
Witten is een plaatsje in de gemeente Assen, provincie Drenthe. Het ligt tussen Bovensmilde en Assen en wordt van de zuidwestelijke buitenwijken van Assen gescheiden door de A28. Witten en buitengebied hadden samen 190 inwoners in 2018.
Witten is vooral bekend geworden door de nabijheid van het TT-circuit, hierdoor vindt je er veel (tijdelijke) minicampings.
Direct ten noorden van het plaatsje bevindt zich de Baggelhuizerplas, die is ontstaan uit een zandafgraving.
Het Witterveld is een heideterrein in de buurt van Witten dat wordt gebruikt als militair oefenterrein.