Zaterdag 15 Februari 2020 Vamberg marathon.

 

Hoogtemeters in Drenthe……….. ja, ja het gaat een pittig klusje worden deze keer. Hors categorie op z’n Frans. In deze marathon zullen we 6 maal de top van de hoogste berg van Drenthe gaan bedwingen. Eerst een kleine aanloop ronde. Vervolgens 5 ronden van bijna 8 km in het gebied rondom, waarbij 5 keer de berg word overgestoken. En dan als toetje nogmaals naar boven en finishen op de top aan het eind van de kasseinstrook. Totaal aan hoogtemeters: bijna 300! Elke ronde een beklimming van iets meer dan 500 meter met een gemiddelde stijging van 10%

Start: 9:00 uur, limiet 6 uur.

Verzorging dient een ieder zelf te regelen, we komen steeds weer terug over de parkeerplaats

De start is in de buurt van de parkeerplaats: Vamberg Noord bij koffie kiosk Het Blinkerdje Adres: Koffiekiosk Het Blinkerdje, Vamweg 5  Wijster

Aanrijroute: Vanaf de A28 noord of zuid maakt niet uit. Neem afslag 29, Dwingeloo Spier Wijster. Aan het einde van de afrit: volg de weg naar Spier/Wijster. Aan het eind van deze weg rechts De Steegde nemen. Je ziet het complex van Attero al voor je. We moeten echter aan de achterzijde zijn. Volg de route zoals het kaartje hierboven. ( Let op sommige navigatie, o.a. google maps, geven een route aan door het terrein van Attero, dit is echter niet mogelijk.)

Kosten: We vragen een kleine bijdrage van 2 euro, deze graag ter plekke gepast te voldoen.

Aanmelden voor deze marathon vanaf 13 januari 18:00 middels onderstaande link.  De deelnemerslijst is verhoogt naar maximaal 20. Ben je de 21e of meer inschrijver dan zetten we jou op de wachtlijst. 

VOL VOL, HELAAS INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK. LIJST IS VOL EN OOK NOG 3 PERSONEN OP DE WACHTLIJST 

Inschrijf formulier

Deelnemerslijst

 

Stukje geschiedenis..

De VAM (Vuil Afvoer Maatschappij) is een voormalig afvalverwerkingsbedrijf met hoofdvestiging in Wijster. Het bedrijf is opgericht in 1929. Het oorspronkelijke doel was om huisvuil uit de Randstad naar gebieden met schrale grond te brengen en aldaar te composteren. De compost kon dan gebruikt worden voor bodemverbetering en ontginningsprojecten. In 1999 werd VAM verkocht aan het toenmalige Edon. Tegenwoordig is de VAM een onderdeel van Attero, het voormalige Essent Milieu.

Op een van de stortbulten op het VAM-terrein te Wijster is sinds 2001 een informatiecentrum gevestigd. De heuvel, die is afgedekt met schone aarde en gras, is met een hoogte van 48 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe. In de volksmond wordt deze heuvel wel de VAM-berg genoemd. De berg wordt regelmatig aangedaan door wielrenners, zoals tijdens de Ronde van Drenthe. Sinds oktober 2018 zijn er 3 nieuwe klimroutes en 1 afdaling geopend op deze heuvel. De klimroutes zijn 2.100 m lang met een stijging van gemiddeld 10%, de noordelijke klim kent een einde in kasseien tot 15%.