15 Gerik Mik 5:18:15 42.195 19
18 Cathy van Es-Bode 3:06:02 31.500 9
19 Elzo Hultink 2:03:49 21.130 11
Generated by wpDataTables

Zondag 27 september 2020, precies een jaar na de Charlie Kloosterveen marathon, lopen we de Noordseveld marathon. Wat gaat de tijd snel, de MD-lopers bestaan al meer dan een jaar.

Nu in corona tijd vergt het een iets andere opzet, maar iedere loper past zich er moeiteloos op aan. We hadden afgesproken niet te vroeg te komen, al nam ik dit persoonlijk wel erg letterlijk en was samen met Jildert pas 5 minuten voor de start aanwezig. Richting Noordsche veld fietsen en een gedeelte van het parcour uitzetten kostte iets meer tijd dan verwacht.

Alle andere lopers waren al aanwezig en stonden gezellig te babbelen of waren bezig met hun voorbereiding. Na een korte briefing werd er kort stil gestaan bij het overlijden van (ultraloper) Ubel Dijk. En natuurlijk bij nationaal kampioen Sjirk die vorige week in Deventer de 24 uur liep, alsof het niets is. En vandaag was hij gewoon weer van de partij. Zo waren er meerdere lopers die vorig weekend vele kilomers hadden gelopen.

Iets later dan gepland werd gestart met een klein aanloopstukje en daarna 4 keer een mooie afwisselde ronde van ruim 10 kilometer. Zelf liep ik achteraan met Gerik en Marc. Sjoerd liep soms voor ons en soms achter ons en uiteindelijk finisht Sjoerd enkele minuten eerder dan ons. Ik verwachtte na de tweede ronde ingehaald te worden door enkele lopers. Dit gebeurde echter in de 3de ronde waarbij Reinhart ons als 1e inhaalde en als 1e finishte in een mooie tijd van 3 uur 44. Gefeliciteerd Reinhart, echt goed op dit toch wel pittige parcour.  Hoe de anderen zijn gefinisht weet ik nog niet, dit horen we vast en zeker over 2 weken bij Kampsheide waar de volgende MD- marathon zal zijn.

Ieder weer bedankt voor jullie aanwezigheid, en Wouter voor het bedenken van dit mooie parcour.