Uitslag Kampsheide Marathon 10 Oktober 2020

Let op! Inschrijving a.s woensdag is uitgesteld naar a.s Zondag 18-10. 18:00.

Zondag 11 oktober, misschien wel de natste dag van het jaar, stond de Kampsheide marathon bij Assen gepland. In alle vroegte vertrok ik op de fiets richting het parcour, met droge kleding in de fietstas.

Deze keer had Roel een prachtige ronde uitgezet. De dag ervoor moest de ronde nog aangepast worden, want de onverharde stukken waren te nat geworden en een stuk lastiger om te lopen. Het kost hierdoor wat improvisatievermogen maar het is wederom gelukt. In plaats van 7 keer een ronde van 6 kilometer werd het nu 6 keer een ronde van 7 kilometer, met een stuk erin dat de lopers elkaar tegen konden komen. Dit heeft ook wel mijn voorkeur omdat je elkaar dan tijdens het lopen ook nog eens ziet.

Kort voor 9 uur waren de meeste lopers aanwezig, behalve Bennie (waar is hij toch?). Na een korte briefing vooraf lopen we samen naar de start. Ondertussen komt Bennie aangerend, het bleek dat hij problemen met de navigatie had, maar hij is er! Heel even is de groep van ongeveer 20 lopers nog redelijk bij elkaar, maar al gauw is er grote ruimte tussen de lopers onderling. Ondertussen blijft het maar regenen en zie je de meest bijzondere creaties qua regenkleding. De creaties van Sybren en Wouter waren zeer creatief. Maar zeker ook effectief, want ze liepen beide een mooie tijd. Net als iedereen overigens. Ik liep samen met Gerik en Eddy B en de eerste twee ronden met Lut. Hij stopte vroegtijdig vanwege een opspelende achilles. Verstandig, want volgende week wil hij 120 kilometer lopen bij de run forest run.

Eddy oefende vandaag tijdens het lopen met het aantrekken van handschoenen, hij merkte op dat dit tijdens regen en kou een hele klus was.

Reinhart was vandaag de snelste, dit had hij twee week geleden ook al voor mekaar. Toen in een mooie tijd van 3 uur 44, maar vandaag zelfs in een prachtige tijd van 3 uur 32. Proficiat!

Het was leuk elkaar weer te zien en samen te lopen. De Kampsheide marathon is wat mij betreft, en te horen aan de reacties van anderen, voor herhaling vatbaar. En dan misschien wel de route van 7 keer 6 kilometer, dan kunnen we 1 van de mooie hunebedden zien die Drenthe rijk is.

De volgende marathon van de MDlopers is op 1 november aanstaande. Wie mee wil doen; er zijn nog 3 startplekken vrij.Met sportieve groet,Roel en Eddy

We willen starten………maar euh er mist nog iemand. Ah daar komt ie aan, nog net op tijd

Foto’s met dank aan Nico, Roel en Jildert die vandaag niet meeliep maar er dit keer was voor z’n andere andere hobby.

Nico heeft ook een “leuke”site , met een mooi verslag! hier de link