Uitslag De Witten Marathon 24-07-2021

Het mag weer; een officiële marathon lopen bij de mdlopers. Een dikke 2 maand geleden waren we hier ook, maar toen werd er een trainingsmarathon gelopen. Voor de “marathon verzamelaars” is dat een issue, want de niet officiële tellen niet mee voor de 100 marathon club. Gelukkig vandaag wel, en Wessel kon zodoende zijn 200ste marathon aftikken!
Wat een prestatie, gefeliciteerd Wessel! En mooi dat je dit bij de mdlopers deed!
Wessel werd aan het einde verrast door zijn familie en vrienden, die hem binnenhaalden met spandoek en al.
Vorig jaar hadden we Cees Dijksta die zijn 100ste marathon liep bij de mdlopers. Wie zal de volgende zijn om bij ons een mooi getal aan te tikken?

Het was dus de tweede keer dit jaar dat we elkaar in Witten ontmoetten. Het parcours was hetzelfde als die 1e keer in Mei, alleen liepen we in tegengestelde richting, een prima afwisseling. Van één van de lopers kreeg ik de reactie dat het de mooiste marathon van Nederland was. Ondanks dat dit natuurlijk heel persoonlijk is, kon ik mij hier gisteren wel in vinden.
De kleinschaligheid in een bekende omgeving maakt het mooi. Gisteren startten we met zijn tienen, iets minder dan vorige keren. Dit kwam vooral door de vakantieperiode, maar het mocht de pret niet drukken. Van de 10 liepen 9 de gehele afstand met als winnaar Michiel Huzen in een mooie tijd van 3:26:25. Een prachtige prestatie vooral gezien de omstandigheden, want het was een warme zonnige dag. Gedurende de eerste uren was de warmte goed te doen, maar later op de dag was tijdig vocht innemen best belangrijk.
Ik denk dat we hier nog wel eens terug komen. Bedankt dat jullie er waren en graag tot een volgende mdloop. Waarschijnlijk wordt dit 22 augustus.
Zelf ben ik er dan waarschijnlijk niet bij, maar Roel zal jullie allemaal weer verwelkomen.
Helaas geen foto van onze winnaar vandaag , hij liep ook zo snel,,,
Groet Eddy, mede namens Roel.

Pl Naam Tijd
1 Michiel Huzen 3:26:25
2 Wessel Kranghand 3:58:09
3 Lydia Doornbos 4:02:45
4 Reinhart Mulder 4:10:23
5 Roel Kleine 4:23:37
6 Nico Swart 4:23:53
7 Jilder Visser 4:29:32
8 Bennie de Vries 5:11:12
9 Eddy Hedemann 5:35:09
10 Gerrie Boersma  25,2 km

Foto’s met dank aan Jildert, Nico en Eddy.